sobota 1. června 2013

Smažená tresca s bylinkami

Tresca je oblíbená ryba - má jemné maso a je bez kosti. Pro dnešek jsem vybrala pečenou tresku obalenou v ochucené strouhance. Jako přílohu dělám většinou hranolky a tatarskou omáčku, kterou připravuji doma, z trošky cibulky, petržele, lžíce kaparů - vše jemně nasekám, pak přidám malou lžičku plnotučné hořčice a nakonec majonézu.
*********************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
4 - 6 plátků tresky
100 g strouhanky
směs nasekaných bylinek (rozmarýn, šalvěj, oregano, trochu papriky nebo peperončína)
2 - 3 stroužky prolisovaného česneku
olej, sůl a pepř
hrst kukuřičných lupínků
*********************************************************************************************************************
Strouhanku dáme do hlubší mísy a přidáme bylinky, česnek a podle chuti i hrst rozdrcených kukuřičných lupínků.
Nejsou nutné, ale dodají pokrmu větší křupavost. Vše dobře promícháme a pak ve směsí obalujeme osolenou a opepřenou rybu. Dobře přitlačíme, aby neopadala a smažíme po obou stranách do zlatova. BUON APPETITO!

Strouhanku dame do vetsi misy nebo hlubokeho talire, pridame cesnek a bylinky a dobre promichame. Omytou rybu obalime v teto smesi a dobe pritlacime, aby neopadavala. Do strouhanky muzete pridat i hrst rozdrcenych kukuricnych lupinku. Opeceme v horkem oleji a ihned podavame.

2 komentáře:

  1. Ahoj Růženko, to musel být dobrý oběd Rybu jsem už dlouho nedělala, tak mám další super inspiraci   

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé papáníčko, určitě všem chutnalo, jsi dobrá kuchařka.

    OdpovědětVymazat