neděle 9. června 2013

Kureci Stroganoff se spaldou

Vetsinou nepublikuji recepty, ktere jsem prevzala z neciho blogu, ale tenhle pokrm se u nas tesi takove oblibe, ze udelam vyjimku. Inspiraci jsem vzala z blogu Ivy, Babciny recepty, ktery najdete i v mych OBLIBENYCH.
Budete potrebovat:
500 gr kureciho masa
1 cibule
300 gr zampionu nebo susenych hub
1 lzicka sladke papriky
1-2 strouzky cesneku
olej
kelimek kysané smetany
rajsky protlak nebo konzerva sekanych rajcat

Recept jsem si trochu prizpusobila, delam ho jiz po pameti. Kureci maso nakrajejte na nudlicky. Nakrajenou cibuli na jemne platky vlozite na horky olej, nechte zesklovatet, pak pridate cesnek, jen kratce osmahnete,pak maso, papriku a zamichate. Potom vlozite nakrajene zampiony, nebo kdyz je nemam, dam hrst namocenych a vyzdimanych susenych hub. Pridate rajcata nebo protlak, kratce povarite a nakonec prilejete smetanu. Nakonec posypu na taliri sekanou petrzelkou.
Vetsinou podavam s dusenou ryzi,ale tentokrat jsem uvarila spaldu. Je to starodavna, italska cerealie, vim, ze u nas se prodava mouka, nevim, jestli cerealie jako takova. Je podobna ryzi nebo krupkam. Muzete pouzit i neloupanou ryzi, je ji trochu podobna.

5 komentářů:

  1. Po špaldě se podívám,myslela jsem,že to jsou kroupy. Jídlo je to určitě rychlé,kuřecí nepotřebuje dlouhou dobu k přípravě. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, tak špalda mě moc zaujala. Mouku u nás už seženem, ale takhle vcelku jsem jí ještě neviděla. Je to určitě příjemná přílohová změna

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Vypada to jako kroupy, taky jsem si to ze zacatku myslela. Ale je to spalda - italsky farro. Zdravim )[2]:Je to chutnejsi nez ryze, ja delam i studeny salat ze spaldy-az se otepli, dojde na nej. Ty si ji muzes koupit, kdyby ses nahodou nekdy dostala do Italie)!

    OdpovědětVymazat
  4. Růženko, jsem ráda, že ti Stroganoff chutná. Je rychlý a u nás je oblíbený. Špaldu jsem nikde neviděla, zkusím se zeptat ve Zdravé výživě.
    Prošla jsem tvoje recepty, jsou zajímavé. Určitě se budu inspirovat. Nějak teď nestíhám. Zdravím a přeji pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Špaldou jsi z toho udělala zdravé jídlo.U nás je teď vedro stejné jako u vás, jen toho moře by jste nám mohli kousek přepustit.

    OdpovědětVymazat