Máte po vánocích plná bříška? Ale něco se jíst musí, že.. Našla jsem recept, který zasytí, ale nepřidá moc kalorií, je chutný a rychle připravený - u plotny jsme již strávili času dost. Zeleninu jsem použila zmrazenou, nyní je k dostání po celý rok i čerstvá, ale tu si raději koupím až bude její správné období.Dál budete potřebovat jen libové maso, nejlépe kuřecí, nebo i libové vepřové a pěkně velkou cibuli nebo dvě menší. Trochu vývaru, lze přidat i pár lžic rajského protlaku nebo drcená rajčata, oregáno a může se začít.
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 gr kuřecího masa (prsíčka) nebo libové vepřové
pár lžic olivového nebo jiného rostlinného oleje
2 menší nebo 1 velká cibule
zmrazená zeleninová směs - já měla brambory, lilek, cukiny, rajčata, papriky
vývar na podlití
pár lžic neochuceného rajskéh protlaku nebo drcených rajčat v konzervě
oregáno
sůl a pepř
*********************************************************************************************************************************************
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a krátce na sucho ogrilujeme, mírně osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, vložíme na olej a dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 10 - 15 minut. Pokud by začala hnědnout, přilijeme pár lžic vývaru, ale opatrně aby se "neutopila". Mezitím si připravíme zeleninu - použila jsem zmrazenou zeleninovou směs - brambory, papriky, cukiny a lilky, vše nakrájené na malé kostky. Na pánev jsem dala asi 2 lžíce oleje a na vyšším plameni opekla zeleninu asi 10 minut, moc jsem nemíchala, jen občas obrátila špachtí. Po upečení osolit a opepřit podle chuti.
Maso můžete nechat vcelku nebo nakrájet na kousky a pak vložíte do cibulové omáčky, přidáte trochu rajského protlaku, oregáno a necháte prohřát. Nepoužívám žádné zahuštění moukou, stačí cibule. Podáváme s opečenou zeleninkou. BUON APPETITO!
tak já jsem vegeterián
OdpovědětVymazatMáš pravdu, všichni jsme po svátcích napapkaní. Tvůj recept je to pravé, co teď hledám na vaření. Dnes jsem měla kuřecí bábovku se zeleninou a inspirovaná Simonkou, začínám pokus a boj s nadváhou. Pokud máš takových receptů víc, sem s nimi. 🏃♀️ 🤸♀️ 🚴♀️
OdpovědětVymazatDíky. 🤗
[1]: Tak pro tebe jen tu zeleninku
OdpovědětVymazat[2]: Po svátcích se to podobnými recepty jen hemží - v televizi, časopisech...
OdpovědětVymazatDobře děláš, Simonka je skvělá a hlavně pravdivá inspirace!👌👍
Děvčata, no a tohle je skvělá mlaskačka, já si do toho přidávám skvělá italská cherry rajčátka, která k nám vozí Lidl, nemají chybu, jsou dochucená bazalkou, česnekem, no Italové, co bych byla překvapená.
OdpovědětVymazatI já se po vánocích snažím o očistu, přeci jen bylo cukroví, štola a zase štola a vanilkové rohlíčky, ještěže mám Soptíčka, který to poctivě zkonzumoval.
Přeji všem skvělý start, hlavně nehladovět !!!, jíst pětkrát denně, mnoho zeleniny přidat, pít hlavně vodu a trochu pohybu.
Krásné dny a držím palce
Pozorně jsem prostudovala tento recept a určitě to bude dobrota, kterou bych také někdy mohla vyzkoušet. Dnes jsem vařila bezmasý oběd, který miluje manžel. Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou. Snědl sedm "blbounů" a ani maso nepotřeboval.
OdpovědětVymazat[5]: Máš pravdu, když se hladoví nakonec se sní na co se přijde. Asi nejlepší je středozemní dieta, kde nechybí nic a hlavně nemáš hlad! Já až na vyjímky nezahušťuji, stačí přidat dostatek zeleniny.
OdpovědětVymazat[6]: To bych si taky dala!😋 Masu nijak zvlášť nefandím, když už ho dělám, dám si jen malý kousek. Je tolik dobrých receptů bez masa!
OdpovědětVymazatCibule a maso, to je kombinace podle mého gusta, mňam!
OdpovědětVymazatI podle mého, dělám i malé dušené cibulky jako přílohu a je to dobrota
OdpovědětVymazatObdobnou kombinaci masa a zeleniny vaříme také. Základ cibule a česnek a pak co je po ruce
OdpovědětVymazat[11]: Taky tak Vše se zahušťuje zeleninou, jíšku téměř neznají. Na chuti to neubere a kila nepřidá
OdpovědětVymazat