Italské střípky

Vítám všechny návštěvníky mého blogu! Jmenuji se Růžena a jsem přes 30 let vdaná v italském Toskánsku. Ráda bych vám přiblížila zdejší život tak, jak probíhá v naší italsko - české domácnosti. Bude to takový mix vaření, ručních prací, postřehů a cestování..

pondělí 30. května 2016

Sypaný švédský koláč

›
Původně byl tento recept s jablky. Použila jsem jen způsob jak vypracovat těsto jinak je vše jinak - jablka nahradily jahody, místo krupice ...
8 komentářů:
čtvrtek 26. května 2016

Mondeghili - milánská specialita

›
Tyto masové kuličky podobné našim karbanátkům se do Milána dostaly během španělské nadvlády v 16.století. Kastilci je nazývali "albondi...
8 komentářů:
pondělí 23. května 2016

Zajíčkovy sušenky

›
Název mě napadl, když jsem si přečetla suroviny - mrkev, jablko, banán, ovesné vločky.. který zajíček by odolal? Taky by se daly nazvat ...
11 komentářů:
úterý 17. května 2016

Kotleta po milánsku (Cotoletta alla milanese)

›
Milán není jen na koukání, ale je i na jídlo, proto bych vás chtěla seznámit i s jeho specialitami. Jak už je v Itálii zvykem, každý region,...
12 komentářů:
čtvrtek 12. května 2016

Milán (Milano)

›
Milán je nejen moderní metropole ale i město plné kultury a památek. Vydali jsme se tam jednou vloni v listopadu a letos znovu v dubnu jak j...
20 komentářů:
pátek 6. května 2016

Koláč mascarpone, ricotta a čokoláda (Crostata con mascarpone ricotta e cioccolato)

›
Připravte se na čokoládové opojení... Dnešní moučník je křehký koláč z lineckého kakaového těsta plněný směsí mascarpone a ricotty s čokolád...
10 komentářů:
úterý 3. května 2016

Obdělané vařené hovězí maso (Lesso rifatto)

›
Toskánská kuchyň je pověstná tím, že se nic nevyhodí a ze zbylých jídel nebo ingrediencí se vytvářela chutná jídla která jsou dnes propagová...
14 komentářů:
‹
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

O mně

Ružena
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.