Italské střípky

Vítám všechny návštěvníky mého blogu! Jmenuji se Růžena a jsem přes 30 let vdaná v italském Toskánsku. Ráda bych vám přiblížila zdejší život tak, jak probíhá v naší italsko - české domácnosti. Bude to takový mix vaření, ručních prací, postřehů a cestování..

sobota 30. června 2012

Plnena rajcata

›
Rajcata na fotce jsou plnena spaldou. Vim, ze se u nas dostane spaldova mouka, ale nevim, jestli i spalda jako takova. Je to cerealie, ktera...
4 komentáře:
středa 27. června 2012

Hrnickovy kolac s jablky

›
Potreby: 1 hrnek krupice 1 hrnek hrube mouky 1 hrnek cukru 1 balicek prasku do peciva 4 jablka 1/2 balicku tuku stava z 1 citronu rozinky, s...
6 komentářů:
úterý 26. června 2012

Frittata s cuketou

›
Cukety se v Italii sklizeji male, kdyz jsou bez semen. V italske kuchyni existuje spousta receptu, jak je pripravit. Jednim z nejoblibenejsi...
4 komentáře:
neděle 24. června 2012

Kavovy krem z tvarohu

›
V teplych dnech jsou nejlepsi lehke dezerty, ktere pripravime bez peceni. Jednim z nich je KAVOVY TVAROHOVY KREM 300 gr tvarohu (nebo syr ri...
6 komentářů:
pátek 22. června 2012

Hrasek po fiorentinsku

›
Zacina sezona hrasku a tak prispivam dalsim receptem.Jde o hrasek, jak ho delaji v oblasti Florencie a v Toskansku vubec. Budete potrebovat ...
7 komentářů:
středa 20. června 2012

Vysivana decka

›
Tuto decku jsem vysila asi pred rokem, ale teprve ted nafotila. Je to jeden z mala vyrobku, ktere jsem vyrobila pro sebe domu...
11 komentářů:
úterý 19. června 2012

Kure s paprikami

›
Tento recept delam opravdu rada, jednak je velmi chutny , jemne kureci maso vyvazi silnejsi chut paprik, a pak je i hezky na pohled, zvlast ...
3 komentáře:
‹
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

O mně

Ružena
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.