Tento recept delam opravdu rada, jednak je velmi chutny , jemne kureci maso vyvazi silnejsi chut paprik, a pak je i hezky na pohled, zvlast kdyz pouzijete papriky ruznych barev. Pokud se v Italii pripravuji jen jako priloha, rika se tomu také "la bandiera", coz znamena "vlajka". Spolu s kuretem pak vyvorite opet jidlo " z jednoho kastrolu".
Nekdo pouziva kure cele, nasekane na kusy, ale me se nejvic osvedcilo kure vykostene a pak nakrajene na mensi kousky. Rada pouzivam stehna, maso je mekci a snadnejsi k vykosteni. Ale i kdyz nechate kosti kde jsou, nic se nezkazi.
Potreby:
1 kure nebo 4 - 5 kurecich stehynek
asi 800 gr paprik
mensi cibulka, lepsi cerstva
asi 5-6 cerstvych, oloupanych rajcata
trochu mouky
bazalka
sul, olej, kostka pro zeleninovy vyvar(neni nutne, ja davam pro zvyrazneni chuti)
Nejdrive si pripravime maso, stahneme kuzi a chceme-li , vykostime kure,nakrajime na kousky.
Ocistime papriky, zbavime je seminek a nakrajime na prouzky.
Na oleji podusime cibulku-jen kratce, vlozime papriky a dusime. Osolime a pridame rajcata - dobre zrala sparime vodou (ja je hazim na par vterin do varici vody, pak zchladim) a oloupeme a nakrajime na kosticky.
Mezitim co se zelenina dusi pod poklickou, poprasime maso lehce moukou a na rozpalenem oleji kratce orestujeme - jen co se maso zatahne.
Pokud pouzivate, muzete dat do paprik trochu kostky pro zeleninovy vyvar. Kdyz jsou papriky temer mekke, vlozite k nim opecene kureci maso a nechate jeste asi 10 minut povarit spolecne.
Nakonec posypeme trochou sekane bazalky.
No nemusí to být špatné,hlavně ta chut' té bazalky,to je to kouzlo.
OdpovědětVymazatMám ráda italskou kuchyni.
Ahoj Růženko, to musí být dobrůtka Samé dobré věci...stále u Tebe nacházím novou a novou inspiraci
OdpovědětVymazatMnam,až jsem dostal hlad.
OdpovědětVymazat