Pokud máte v lednici kuřecí plátky, trochu bílého vína a nějaké bylinky, můžete během pár minut uvařit oběd nebo večeři. Originál recept uvádí telecí maso, ale z kuřecího vyjdou stejně chutně a ušetříte i pár korun.
******************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
500 g kuřecích plátků
malá sklenka bílého vína
lžíce citronové šťávy
lžíce másla
2 - 3 lžíce sekaných bylinek (petržel, bazalka, šalvěj)
trochu mouky na obalení masa
olej, sůl a pepř
trochu vývaru
********************************************************************************************************
Kuřecí maso opatrně naklepeme (aby se nepotrhalo, vložte ho mezi dva listy papíru na pečení), osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky rychle opečeme po obou stranách, pak vlijeme víno a citronovou šťávu, zmírníme plamen a povaříme asi minutu.
Posypeme rozdrcenými bylinkami a přidáme trošku vývaru - opatrně, aby šťáva moc nezřídla - přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 5 minut. Nakonec přidáme lžíci másla pro zjemnění omáčky a už nevaříme. Jako přílohu jsem zvolila smažené hranolky. BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat