sobota 6. června 2020

Brambory pískové

Brambory máme rádi snad ve všech podobách. Vyzkoušela jsem tento recept dnes k obědu a hned předávám dál. Jmenují se "pískové", protože upečené brambory opravdu vypadají jako posypané pískem - ale chutnají výtečně!
********************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
800 g brambor
sádlo nebo olej
3 lžíce strouhanky
3 lžíce strouhaného parmezánu
špetka papriky
sůl a pepř podle chuti
********************************************************************************************************
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit 4 - 5 minut do mírně osolené vody. Pak je scedíme a omastíme sádlem nebo olejem. Sádlo je v Itálii pomalu zakázané zákonem, ale podle mě je na opékané brambory nejlepší. Vložíme je do pekáčku a pečeme při 180° asi 15 minut.
Mezitím do misky vsypeme strouhanku, strouhaný sýr, papriku, špetku soli a pepř. Pokud nemáte pravý parmezán, dejte jiný sýr tvrdší konzistence, měkčí sýry se táhnou a připalují.
Směsí posypeme brambory, dobře promícháme a dáme péct ještě asi 10 minut až zezlátnou, což záleží na troubě a vaší chuti. BUON APPETITO!

Žádné komentáře:

Okomentovat