Slepičí sušenky jsou opravdu bleskovka, smíchá se vše suché a zadělá vším tekutým..těžko najdete něco rychlejšího. Jen jsem zaměnila ingredience a místo semínek přidala čokoládu a sekané ořechy, špetku skořice..
Nepotřebují ani odležet a pečou se krátce,vyšly krásně měkké uvnitř a křupavé zvenku.
*****************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
120 gr másla
3 - 4 lžíce vody
2 lžíce medu
VŠE SMÍCHAT A NECHAT ROZPUSTIT NA MÍRNÉM PLAMENI, PAK NECHAT PROCHLADNOUT
1 hrnek kokosu
1 hrnek ovesných vloček (trochu jsem je rozmixovala spolu s třtinovým cukrem)
1/2 hrnku třtinového cukru
1 hrnek celozrnné mouky
1 lžička prášku do pečiva nebo bikarbonátu
asi 10 nahrubo sekaných ořechových jader
50 g nahrubo sekané čokolády nebo čokoládových pecek (nejlepší je hořká čokoláda, ale dejte co máte)
špetka skořice
sůl
*****************************************************************************************************************************************
Připravte si vše potřebné. Nejdřív dejte rozpustit med a máslo do vody a nechte prochladnout. Nasekejte ořechy a čokoládu - pokud nepoužijete pecky - na hrubší kousky, v sušenkách musí být cítit. Pak smíchejte všechny suché přísady, nezapomeňte sůl (trochu větší špetku než skořice) a zadělejte těsto vychladlou tekutinou. Dobře promíchejte a nechte chvilku odpočinout v lednici. Mezitím si připravte plechy vyložené pečicím papírem. Pak pomocí lžičky nebo jen rukou klaďte na plech malé kuličky těsta, asi 2 cm v průměru.
Nestlačila jsem je jako slepičí a nechala kulaté. Pekla jsem na 150°zhruba 12 - 15 minut horkovzduchem.
Když začnou okraje zlátnout, zkontrolujte jestli jsou upečené i vespod a vyndejte z trouby. Hned po upečení jsou měkké, pak se zpevní a jsou zvenku křupavé a uvnitř zůstanou měkké. Měly úspěch a zařazuji je do rubriky "rychle hotové - rychle snězené!" Uložila jsem je do plechové krabice, druhý den byly výborné, jak dlouho takhle vydrží nevím, protože nezbylo :-))
Žádné komentáře:
Okomentovat