Dnešní recept je typicky římský - jedná se o zjednodušenou verzi těstovin po amatriciansku - je to tzv. způsob "in bianco" - v bílém, což v Itálii znamená bez rajčat - ať děláte cokoliv.
Připravíte jej prakticky během doby, ve které se vaří těstoviny. Můžete použít penne nebo vřeténka, ale ani špagety nebo bavette (placaté špagety) nejsou k zahození.
***************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr těstovin
250 gr pancetty krájené na malé kostičky
asi 2 hrsti strouhaného zralého ovčího sýra Pecorino romano
2 lžíce extra panenského olivového oleje
pepř - nejlépe čerstvě mletý
sůl
***************************************************************************************************************************************
Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vody. Mezitím nakrájíme pancettu na malé kousky a vhodíme na pánev s olejem -stačí opravdu jen dvě lžíce, pancetta pustí tuk a pomalu opékáme do zlatova.
Uvařené těstoviny scedíme a vhodíme do pánve s pancettou, promícháme, opepříme, dobře zamícháme a přidáme strouhané pecorino. Znovu promícháme a podáváme horké. Na talíři můžeme ještě posypat trochou sýra. BUON APPETITO!
Ahoj Růženko, další super recept. Hlavně rychlá příprava!!! Špagety na všechny způsoby máme moc rádi!
OdpovědětVymazatDělám něco podobného jen se sýrem Niva. A špíček rozškvařím domácí.
OdpovědětVymazatMoc zdravim do slunne Italie. Nekdo z mych predku byl asi Ital, protoze testoviny miluji. Dik za dalsi recept, rozhodne vyzkousim.
OdpovědětVymazat[1]: Ahoj Ali, testoviny jsou vesmes "rychlovka". Tohle je "superrychlovka"!
OdpovědětVymazat[2]: Ahoj Jitus, domaci spicek musi byt urcite vyborny! S nivou jsem to nezkousela,ale mozna nekde v Italii existuje podobny recept
OdpovědětVymazat[3]:Ahoj Bozenko, ja testoviny milovala od detstvi - tak to byl asi muj osud!
OdpovědětVymazatZrovna včera jsem měla na oběd těstoviny :) a jak šmakovaly :) Pancetta? To je pro mě nějak neznáme slovo, ale určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazat[7]: Pancetta je italska susena slanina. Nejvic se ji asi podoba anglicka slanina. Testoviny jsou dobre snad na kazdy zpusob
OdpovědětVymazat