Puvodne jsem chtela delat tazeny strudl -ale neco se nepovedlo a testo putovalo do kose...Jenze jablka uz byla nastrouhanà a smìchanà s rozinkami, skorici i orechy - listkove testo bylo v mrazàku a obed za dvermi - nastesti jsem si vzpomela na tento recept, kam se davaji jablka pripravenà presne jako na strudl. A testo je hotove raz dva!
INGREDIENCE:
Testo:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prasek do peciva
1/2 hrnku oleje
1 hrnek vody
2 vejce
Napln:
asi 5 strouhanych jablek
skorice, vanilkovy cukr
orechy a rozinky podle chuti
Plech vylozime papirem na peceni, navrsìme na nej ochucenà jablka. vsechny potreby na testo smichame - vejce rozslehame s cukrem, pridame pozvolna olej, pak po castech prosatou mouku s praskem a dolèvame vodou- a vylijeme na jablka. Peceme asi 25 minut - zalezì na vasì troube-az testo zezlatne.
Po upecenì nechàme chvìli zchladnout, pak obràtìme s papìrem jablky nahoru a papìr opatrne sloupneme.