Dnes si připravíme obměnu klasického tiramisú. Správně by se ani nemělo takhle jmenovat, protože odborníci tvrdí, že tiramisú je jen jedno, z mascarpone, kakaem a kávou. Ale v létě je spousta čerstvého ovoce, tak proč si nezaimprovizovat? Nakonec i v Itálii nachátzím recepty na různé obměny...Základem jsou opět piškoty, pak ovoce a místo mascarpone je šlehačka.
*************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE.
250 g jahod nebo lesního ovoce
sáček piškotů
mléko s trochou rumu nebo ovocného likéru (pro děti ovocné šťávy)
250 ml šlehačky
sáček želatiny za studena
5 lžíc cukru
čokoláda
**************************************************************************************************************************************
Vybrané ovoce rozmixujeme s cukrem, pár kousků necháme vcelku na ozdobu.
Želatinu připravíme podle návodu na sáčku a přidáme do ovocné směsi, pak smícháme s ušlehanou smetanou.
Mléko smícháme s likérem nebo šťávou a piškoty v něm lehce namočíme. Vkládáme na dno misky tak, aby se nepřekrývaly. Na ně dáme první vrstvu směsi, pak opět piškoty a druhou dávku krému. Ozdobíme kousky ovoce.
Povrch posypeme strouhanou čokoládou, hodí se i bílá.
tiramisù <3
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, suprový letní dezertík! Hned bych si dala
OdpovědětVymazatRůženko, to je výborná jahodová dobrůtka. Taková se k létu výborně hodí.
OdpovědětVymazat