Dnes po obede jsem upekla na rychlo buchtu a kdyz jsem prisla vecer domu, stihla jsem ji vyfotit za 5 minut 12! Jak mi bylo receno, je to tim, ze "dobre klouze do krku". Vzhledem k tomu, ze priprava je i jednoducha, musim se s vami podelit o recept :-))
Budete potrebovat:
(vsechny ingredience odmeruji prazdnym kelimkem od jogurtu-zde 125 gr obsah)
2 vejce
1 plny kelimek cukru
1 plny kelimek rostlinneho oleje
3 jablka
100 gr tvarohu (ja pouzivam "ricotta", o neco mekkci nez normalni tvaroh)
trosku citr.kury, spetka skorice
1 a pul kelimku mouky (polohrube)
1 prasek do peciva
Jablka oloupame a nakrajime na kostky, asi 2 cm. Pul jablka nechame na ozdobu-nakrajime na tenke platky. Vejce rozslehame s cukrem do peny. Pridame tvaroh, prilejeme tenkym praminkem olej a stale michame. Smichame prasek do peciva s moukou a po castech pridavame do smesi, aby se neutvorili zmolky. Nastrouhame trochu citr.kury a pridame spetku skorice, mame-li radi.Pokud se vam zda testo moc huste, prilejte opatrne trochu mleka. Vmichejte jablka nakrajena na kostky a povrch buchty pokladte naplatky nakrajenym jablkem-nejlepe do vejirku. Pece se asi 35 minut pri 180 stupnich-ale ridte se vlastni troubou. Buchta je vlacna, proste dobre klouze do krku!
Ahoj Růženko, tak tenhle recept vůbec neznám takže mám zase další inspiraci, co jedlíkům upéct
OdpovědětVymazatKoláč vypadá dobře, určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatKoláč je zajímavý, mám ráda takové rychlovky.
OdpovědětVymazatDnes jsem dělala také rychlovku, ale tento recept určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatRůženko,ypadá to mňamkově,opisuji receptík
OdpovědětVymazat