pondělí 20. srpna 2012

Panzanella

Panzanella-aneb jak zuzitkovat starsi chleb. Nazev pochazi od slova "pane"-chleba. Je to velmi stary, toskansky recept. Mam 2 varianty-klasickou a "vylepsenou". Ingredience jsou temer stejne-starsi chleb, cibule, rapikaty celer, rajcata a bazalka.
Potreby:
4 platky starsiho chleba
trochu vody s octem
2 rajcata
stvol rapikateho, cerstveho celeru
1 cerstva cibule-na obrazku je bila, ale cervena je lepsi
sul, pepr, olivovy olej
sekana bazalka-aspon 2 lzice

Platky chleba zbavime kurek a namocime do vody s octem-ne prilis vody. Kdyz se chleba nasakne, dobre jej vymackame a rozdrobime do misy. Pridame na kousky krajena rajcata, kousky celeru, na tenke platky nakajenou cibuli, sul, pepr, asi 2 lzice olivoveho oleje. Podle chuti muzeme pridat jeste par kapek octa.Posypeme sekanou bazalkou. Dobre vychladime a podavame.
Druha verze: platky chleba bez kurek opeceme v toustovaci nebo pod grilem na sucho. Nakrajime nebo nalameme do misy, pokapeme mirne vodou s octem-chleba se nesmi namocit, jen navlhnout, aby zustal trochu krupavy. Pak pridame dalsi ingredience , jak je uvedeno nahore a muzeme dat i konzervu dobre okapaneho tunaka.

4 komentáře:

  1. No prosím,za málo peněz hodně muziky.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Presne tak. Stoji za vyzkouseni, hlavne v dobe horka (a krize!)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Růženko, tak tenhle recept  určitě vyzkouším Rychlý a určitě bude i dobrý Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  4. Padla jsem do SPAMu.Žeby zafungoval šotek cenzúry

    OdpovědětVymazat