Tak uz jsme zase doma! Na dovolene, jak uz to tak byva, se vari malo a rychle. Kdyz je teplo, prijde vhod i konzerva. K priprave tohoto jidla vam postaci konzerva fazoli, tunak, trochu cibule a nakrajena rajcata.
100-150 gr tunaka v olivovem oleji nebo prirodnim nalevu
200 gr fazoli (pouzivam zn. Bonduelle)
malà, cerstva cibulka
cherry rajcatka, nebo zrala, tuha rajcata
trochu oregana
par kapek vinneho octa
Priprava je vic nez jednoducha.Fazole a tunaka vyklopte z konzerv a nechte dobre okapat. Cibulku nakrajejte na slabounke platky, rajcata na kousky. Vse smichejte a pridejte spetku, dve oregana. Pripadne ochutite soli, peprem, zakapnete octem a muzete pridat i trosku olivoveho oleje-zvlast jestli je tunak v prirodnim nalevu. Nechte asi pul hodinky vychladit a podavejte s cerstvym chlebem.