Italské střípky

Vítám všechny návštěvníky mého blogu! Jmenuji se Růžena a jsem přes 30 let vdaná v italském Toskánsku. Ráda bych vám přiblížila zdejší život tak, jak probíhá v naší italsko - české domácnosti. Bude to takový mix vaření, ručních prací, postřehů a cestování..

neděle 16. července 2017

Hrnečku, vař! (aneb Fornetto Versilia)

›
Spíš než hrneček je to pěkný hrnec...a spíš než hrnec,forma na bábovku, které se v Itálii říká "ciambella" (čti čambela) a je to t...
4 komentáře:
čtvrtek 29. června 2017

Pod toskánským sluncem...deštěm...a měsícem

›
Nastal čas dovolených, prázdnin, cestování...Pokud ještě nemáte jasno, představím vám další kousek Toskánska a možná vám usnadním výběr :-))...
8 komentářů:
pondělí 26. června 2017

Drobenkový koláč s rikotou a meruňkami (Torta sbriciolata con ricotta e albicocche)

›
Vedro nevedro, přece jen mi to nedalo a zapnula jsem troubu! Důvodem byla nejen chuť na ovocný koláč, ale i zajímavý recept který jsem našla...
10 komentářů:
čtvrtek 22. června 2017

Kávové semifreddo (Semifreddo al caffè)

›
Zatopili vám? Nám tady topí každé léto, ale to letošní začalo nějak brzy a ještě s větší vervou... Chce to něco na osvěžení a pokud se vám p...
12 komentářů:
úterý 20. června 2017

Těstovinové saláty (Insalate di pasta fredda)

›
Těstovinový salát je z těch pokrmů, které nám usnadňují život v horkém létě. Může se připravit s předstihem, třeba po ránu kdy je v kuchyni...
10 komentářů:
úterý 13. června 2017

Linecké košíčky s třešněmi

›
Košíčky z lineckého těsta jsem už dělala několikrát, ale pořád jsem hledala "zlepšovák" jak je udělat vzhlednější, lépe a rychleji...
12 komentářů:
úterý 6. června 2017

Šátečkové koláčky bez kynutí s tvarohovou nádivkou

›
Už jsem psala o tom, že Italům chutná kynuté těsto jen dokud je čerstvé - upéct pekáč buchet je téměř zbytečná práce pokud nepečete pro větš...
15 komentářů:
‹
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

O mně

Ružena
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.