Italské střípky

Vítám všechny návštěvníky mého blogu! Jmenuji se Růžena a jsem přes 30 let vdaná v italském Toskánsku. Ráda bych vám přiblížila zdejší život tak, jak probíhá v naší italsko - české domácnosti. Bude to takový mix vaření, ručních prací, postřehů a cestování..

pátek 28. února 2014

Velikonocni vejce s kosicky

›
Pokracuji ve velikonocni priprave....Par kosicku at pro jedno vejce nebo vetsi kosicek pro nekolik vajec a mate hotovy darek...
10 komentářů:
úterý 25. února 2014

Tatarskà omàcka - z kaparu (Salsa tartara - con capperi)

›
Màm ràda tatarskou omàcku - zvlàst k rybe s hranolky. S tou kupovanou jsem prìlis neuspela - zacala jsem jì tedy vyràbet doma.. .jako hlavnì...
6 komentářů:
středa 19. února 2014

Fazolova polevka s testovinami (Pasta e fagioli)

›
V Toskànsku je "pasta e fagioli" - fazolovà polevka s testovinami - velmi oblìbenà, hlavne v zimnìm obdobì. Drìve to byl pokrm chu...
11 komentářů:
pátek 14. února 2014

Zapeceny fenykl (finocchio gratinato)

›
Prinasim dalsi recept s fenyklem. Delala jsem si ho jen pro sebe, takze davky jsou pro 1 osobu: 1-2 fenykly (podle velikosti -a chuti!) 50 ...
7 komentářů:
pondělí 10. února 2014

Omáčka po "amatriciansku" (sugo all'amatriciana)

›
Sugo all'amatriciana vděčí za své jméno horskému městečku Amatrice , které se nachàzì ve střední Itálii v regionu Lazio, asi 150 km od...
6 komentářů:
čtvrtek 6. února 2014

Saltimbocca alla romana (masové plàtky po rimsku)

›
Saltimbocca v prekladu znamenà doslovne "skoc do pusy". Jedna se o male kousky tence nakràjeného masa, na kterém je plàtek syrove ...
12 komentářů:
úterý 4. února 2014

Prìprava na Velikonoce

›
Abych nedopadla jako na Vanoce, kdy jsem hàckovala pomalu az do Stedrého dne, zacala jsem se pripravovat na Velikonoce uz ted. Zatim zkousìm...
10 komentářů:
‹
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

O mně

Ružena
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.