Italské střípky

Vítám všechny návštěvníky mého blogu! Jmenuji se Růžena a jsem přes 30 let vdaná v italském Toskánsku. Ráda bych vám přiblížila zdejší život tak, jak probíhá v naší italsko - české domácnosti. Bude to takový mix vaření, ručních prací, postřehů a cestování..

neděle 30. června 2013

Kralik po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

›
Dnešní recept je typicky italský, voňavý po bylinkách, lehký a rychle hotový. Křehké králičí maso je ochucené černými olivami a s pečenými b...
3 komentáře:
pondělí 24. června 2013

PIOMBINO

›
Město Piombino se nachází na západním pobřeží Itálie, v Toskánsku. Je to známý přístav, odkud vyplouvají trajekty hlavně na blízký ostrov E...
3 komentáře:
neděle 9. června 2013

Kureci Stroganoff se spaldou

›
Vetsinou nepublikuji recepty, ktere jsem prevzala z neciho blogu, ale tenhle pokrm se u nas tesi takove oblibe, ze udelam vyjimku. Inspiraci...
5 komentářů:
pátek 7. června 2013

Jogurtová bábovka

›
Jogurtová bábovka je už klasika. Já jsem jí objevila v Itálii, to už je hezkých pár let zpátky a dělám jí dodnes. Dnes uvádím základní recep...
1 komentář:
pondělí 3. června 2013

MIMOSEZONNI ANDILEK

›
Verte nebo ne, je tu zajem o andilky!! Trochu tomu urcite napomaha nepovedene jaro. Stridave prsi nebo leje, obcas vitr, nektere dny je hodi...
4 komentáře:

Stracotto (arrosto morto) aneb "mrtvá pečeně"

›
Tento recept s poněkud zneklidňujícím názve, je podobný naší svíčkévé pečeni. Název "arrosto mortp aneb v přesném překladu " mrtvá...
3 komentáře:
sobota 1. června 2013

Smažená tresca s bylinkami

›
Tresca je oblíbená ryba - má jemné maso a je bez kosti. Pro dnešek jsem vybrala pečenou tresku obalenou v ochucené strouhance. Jako přílohu ...
2 komentáře:
‹
›
Domovská stránka
Zobrazit verzi pro web

O mně

Ružena
Zobrazit celý můj profil
Používá technologii služby Blogger.