tag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post8890861193790006483..comments2024-03-24T17:43:00.126+01:00Comments on Italské střípky: Rizoto s artyčoky (Risotto ai carciofi)Ruženahttp://www.blogger.com/profile/05997534748387006409noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-60477328054692788512017-01-09T10:50:00.000+01:002017-01-09T10:50:00.000+01:00Právě na takové jídlo mám teď chuť. Lehké, zdravé ...Právě na takové jídlo mám teď chuť. Lehké, zdravé a určitě moc dobré.<br>V obchodech moc artyčok vidět není, doufám, že ho seženu.<br>Hezký týden.Boženanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-43944884472656792582017-01-09T17:59:00.000+01:002017-01-09T17:59:00.000+01:00[1]: Taky doufám že ho seženeš protože po těch ván...[1]: Taky doufám že ho seženeš protože po těch vánočních bakchanáliích jsou na žlučník balzám! Třeba i jen uvařené a pokapané olivovým olejem. Voda z nich by se měla pít, je velmi účinná i když hořká jako pelyněk ruzenahttp://www.nejenhackovani.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-64826438635737597962017-01-10T00:25:00.000+01:002017-01-10T00:25:00.000+01:00Růženko,to musím být velká makačka připravit ty ar...Růženko,to musím být velká makačka připravit ty artyčoky.Já jsem je stejně asi viděla jen na obrázcích <br>Přeji dobrou nocEvinahttp://seniorka-deti.wz.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-74642802182017724552017-01-10T09:28:00.000+01:002017-01-10T09:28:00.000+01:00Miluju vlnění a znova budu opakovat, že je to mais...Miluju vlnění a znova budu opakovat, že je to maisterstick, když se to umí.<br>Měla jsem letos v Itálii třikrát, pokaždé jiné, pokaždé chutnalo jinak, ovšem jedno bylo gastronomický orgasmus...delikátní, snad ani hubu na to nemám, velebnosti.beallarahttp://www.beallara.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-73756843419973641492017-01-10T16:17:00.000+01:002017-01-10T16:17:00.000+01:00Růženko, přiznávám bez mučení, že artyčoky neznám,...Růženko, přiznávám bez mučení, že artyčoky neznám, natož z toho něco uvařit. Ale kdyby mi to někdo nabídl, tak bych určitě ochutnala. A třeba bych n¨mluvila jako BEALLARA.Ježurkahttp://jezura.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-39023638170607517282017-01-10T19:11:00.000+01:002017-01-10T19:11:00.000+01:00[3]: Není to makačka, jen se pak u rizota musí stá...[3]: Není to makačka, jen se pak u rizota musí stát a často míchat - ať je s artyčoky nebo s něčím jiným Nicméně i tak příprava vyžádá zhruba 30 - 40 minut, což jde ruzenahttp://www.nejenhackovani.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-25135965326164722692017-01-10T19:12:00.000+01:002017-01-10T19:12:00.000+01:00[4]: To je přímo milostné vyznání italské kuchy...[4]: To je přímo milostné vyznání italské kuchyni A vidím že tvoje geny zdědil i někdo jiný ruzenahttp://www.nejenhackovani.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-13479499867343940182017-01-10T19:16:00.000+01:002017-01-10T19:16:00.000+01:00[5]: Když je dobře udělané, risotto je opravdu pro...[5]: Když je dobře udělané, risotto je opravdu pro fajnšmekry Většinou se používá pár ingrediencí, ale musí k němu být ta správná rýže i ostatní, žádné náhražky ani improvizace - na svá jídla jsou Italové hákliví!ruzenahttp://www.nejenhackovani.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-77553028739349829732017-01-12T16:28:00.000+01:002017-01-12T16:28:00.000+01:00[7]:Musíš uznat, že jako Italové mají obrovské mez...[7]:Musíš uznat, že jako Italové mají obrovské mezery v servírování pasty, to tak to kvalitně jako náš Soptík nedokážete.<br>Moje první rizoto v životě dělala moje dcera před skoro 10lety, spotřebovala na to víno za 500kč, myslela jsem, že mě odvezou, ale výsledek byl neuvěřitelný...prostě kvalita surovin je u vás na prvním místě.beallarahttp://www.beallara.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1411943226472360045.post-91821598746572799722017-01-12T18:07:00.000+01:002017-01-12T18:07:00.000+01:00[9]: To víno jste doufám i pily, protože do rizota...[9]: To víno jste doufám i pily, protože do rizota stačí tak malá sklenka Ale přesně v tom je celý zázrak italského vaření - málo ingrediencí, ale musí být "ty pravé" a pak žádné "zaplácávání" sýrem, kečupem a prapodivnými omáčkami. A je to!! Holčička je opravdu kouzelná ruzenahttp://www.nejenhackovani.blog.cznoreply@blogger.com