INGREDIENCE pro 4 osoby:
2 větší nebo 4 menší ryby
lžíce sardelové pasty
4 - 5 stroužků česneku
1 lžíce sekané petržele a několik celých stonků
sůl a pepř
olej
Ryby omyjeme, osušíme a do jejich kůže uděláme šikmé zářezy, jak je vidět na fotografii. Smícháme sardelovou pastu, utřený stroužek nebo dva česneku a sekanou petrželku. tuto směs vetřeme do zářezu. Vnitřek ryby osolíme, opepříme a vložíme snítku petržele, oloupaný stroužek česneku vcelku a zakápneme olivovým olejem. Rybu potřeme olejem i po povrchu a dáme péct do horké trouby asi na 15-20 minut - podle velikosti ryby. Můžeme přidat i pár brambor krájených na plátky a mírně ovařených (asi 2-3 minuty v osolené vodě) a několik rozpůlených cherry rajčátek.